10 ani de la infratirea cu Louveciennes

In perioada  16-22 septembrie o delegatie din comuna Vama, condusa de dl primar  Nicolai  BALTAG, s-a deplasat in localitatea  LOUVECIENNES din Franta  pentru sarbatorirea a 10 ani de la semnarea actului de infratire intre localitatile VAMA  si LOUVECIENNES.

Primirea a fost facuta in mod oficial de catre primarul localitatii domnul Andre VANHOLLEBEKE,  de doamna viceprimar cu probleme culturale Caroline de BAILLIENCOURT , de catre       Comitetul de infratire din Louveciennes , prin persoana domnului presedinte Jean-Marie SAUNIER  si a doamnei Agnes CHATEAU, reprezentant in relatia cu Romania, precum de alti membri ai comitetului  de infratire.

Au avut  loc intalniri  de lucru si stabilirea de noi proiecte,privind schimburile culturale si sociale dintre Franta si Romania.

Ceremonia de sarbatorire a celor 10 ani de infratire a avut loc in data de 18 sept a.c. in parcul Primariei din Louveciennes cu o larga participare .

Delegatia a participat si la sarbatoarea locala din Louveciennes ‘’Fete des  Fleurs” ,care a avut loc in aceeasi perioada.

Relatiile de prietenie cu Franta dateaza inca din anul 1990,perioada in care peste 350 de persoane(elevi,cadre didactice,personal din cadrul  primariei,agricultori,oameni de afaceri) din Vama au vizitat Franta ,la invitatia partenerilor nostri,ocazii cu care s-au prezentat spectacole folclorice,expozitii de pictura si artizanat local,s-a participat la diferite competitii sportive.

Aceasta deplasare a intarit si mai mult relatiile de prietenie ,netinand cont de  distanta in km. , dintre  Vama-Louveciennes .

Multumim partenerilor francezi pentru toata increderea si sprijinul acordat,in toata acesta perioada  de colaborare ,care s-a dovedit a fi benefica si fructuoasa.