Centrul de urgență își dovedește utilitatea

Dorina Andrucovici, femeia pentru care Centrul de urgenta s-a dovedit un sprijin esential

Dorina Andrucovici, femeia pentru care Centrul de urgenta s-a dovedit un sprijin esential

Centrul de urgență amenajat în incinta Dispensarului, din initiativa domnului primar Nicolai Baltag, și-a dovedit încă o dată utilitatea.

O femeie din Vama a ajuns în situație disperată după ce, neavând cu ce să plătească o datorie de 3800 lei pentru energia electrică, pentru că nu-i poate ajunge pensia de 508 lei, i-a fost întrerupt curentul. Ca să nu stea pe întuneric complet, Dorina Andrucovici (66 ani) a aprins sâmbătă un ciot de lumânare. Apoi, pentru că din cauza diabetului nu mai vede aproape deloc, când lumânarea s-a topit, nu a mai sesizat lumina, a uitat să verifice dacă mai e aprinsă și a ieșit o clipă din casă. Nu știe ce s-a întâmplat ulterior, dar presupune că s-ar fi răsturnat ceșcuța în care era și că lumânarea ar fi fost, totuși, aprinsă în ceașcă. Cert este că totul în jur a luat foc. Femeia a ajuns în ultima clipă, a alertat vecinii și aceștia au sărit imediat în ajutor și au stins incendiul înainte ca totul să fie distrus complet. Proprietara locuinței a suferit arsuri în timp ce încerca zadarnic să salveze bruma de haine și lucrurile din casă s-au făcut scrum, așa că incinta a devenit de nelocuit.

Primarul comunei Vama, Nicolai Baltag, a cazat-o pe femeie trei zile în camera în care funcționează Centrul de urgență al primăriei. Autoritățile locale încearcă acum să îi repare ce a rămas din locuință, pentru că soluția de cazare nu poate fi decât temporară. ”În acest centru, care este o cameră amenajată special pentru a se putea găzdui persoanele aflate în dificultate, noi putem asigura hrana, locul de dormit și căldura, dar asta este posibil doar temporar. Femeia are probleme serioase de sănătate, are răni deschise pe corp și are momente când nu e perfect lucidă, așa încât considerăm că necesită îngrijire medicală. Dacă acestea se pot rezolva deocamdată cu resursele noastre, rămâne situația datoriei pe care, dacă nu o poate plăti, va sta în întuneric și în frig acasă și o luăm de la capăt. Femeia asta are sprijinul nostru atât cât se poate, dar necesită și sprijinul comunității pentru a ieși la liman din situația asta dificilă”, ne-a spus primarul Baltag.

Dorina Andrucovici ne-a spus că nu are rude care să o sprijine. Femeia poate fi ajutată de către cei ce au disponibilități financiare prin donații în lei în orice sumă, depuse în contul pus la dispoziție de Asociația Media Civica. Numărul contului  este RO38BTRLRONCRT0237243901, deschis la Banca Transilvania Câmpulung Moldovenesc pe numele Asociația Media Civica. Pentru sumele depuse pentru acest caz social donatorii sunt rugați să specifice ca explicație ”donație caz Dorina”.  (IT)