Delegatie din Eybens, in vizita la Vama

eybens

O delegație franceză a vizitat comuna Vama. Delegația oficială a fost condusă de primarul localității Eybens, doamna Francie Megevand, iar din grupul de oaspeți francezi a făcut parte și domnul Jean-Paul Marin, președintele Association Eybens Vama Roumanie.

Delegatia franceză a vizitat primăria, dar și grădinița și școala, pentru a vedea cum s-a finalizat investiția în centrala termică a școlii vămene, la care o importantă contribuție a avut-o comunitatea franceză din Eybens. Potrivit precizărilor primarului comunei Vama, Nicolai Baltag, discuțiile nu s-au axat doar pe o recepție a lucrărilor la investiția existentă, ci și pe posibilitățile de colaborare viitoare. ”Prietenii noștri francezi ne-au ajutat foarte mult și până acum iar în prezent s-au arătat dornici să răspundă și altor nevoi ale comunității noastre, să continuăm această colaborare care are pentru noi certe beneficii în domeniile educației, culturii și nu numai. Este o relație frumoasă, bazată pe respect reciproc, pe sprijin și dorința de dezvoltare, o prietenie pe care suntem și noi dornici să o continuăm”, ne-a spus primarul Baltag.

Începând din anul 1990 comuna Vama a stabilit legături strânse cu localitatea Eybens din Franţa. În decursul anilor s-au desfăşurat numeroase manifestări artistice prezentate de elevii şi adulţii vămeni, schimburi turistice, schimburi cultural-sportive cu partenerii din Eybens. Primăria din Eybens şi Association Eybens Vama Roumanie au sprijinit financiar derularea unor proiecte benefice pentru şcoli sau pentru cetăţenii comunei Vama. Aceste proiecte au fost diverse, de la marcarea unor trasee turistice și schimburi de spectacole până la investiții în dotări costisitoare pentru comunitatea locală, precum centrala de la școală. (DN)