Firmele anului 2012

Patru agenți economici din comuna Vama au fost distinși cu titlul de ”Firma anului 2012” de către publicația Monitorul de Câmpulung. Potrivit precizărilor publicației, ”titlul ar merita acordat probabil fiecărui agent economic care a reușit, în condițiile economice dificile de la noi, să supraviețuiască, să ofere locuri de muncă și să reziste fiscalității ucigătoare și asaltului ”controalelor” de tot felul. Toți acești agenți economici sunt, în felul lor, și fără nici o exagerare, eroi neștiuți în vremuri deloc stimulatoare. Dintre toți am ales însă pentru lista de remarcabili din acest an doar câțiva, pe baza recomandărilor autorităților locale și clienților”.

Categoria ”Investitor European”

Titlul a fost acordat firmei ”Sogem Production”, cu sediul în Molid, ”pentru că în economia locală a știut să fie <uriașul cel bun>, care tace și face. Cu eleganță și profesionalism, producătorul belgian de scări modulare a crescut mereu și a rămas constant pe primele locuri în ultimii ani și în topul afacerilor remarcabile întocmit de Camera de Comerț. Firma este renumită mai ales pentru că percepe prețuri decente și niciodată nu face rabat de la calitate”.

Sogem Production SRL face parte din SOGEM GROUP , lider de scari in kit in Europa. Administratorul / Patronul firmei este dl. Francis Vandermiege, iar director este dl. Costin Vasiloiu. Firma are 76 de angajați. Sogem Production SRL își începe activitatea în România în anul  2009. In tot acest timp, societatea cunoaște un progres continuu, diversificându-și gama de scări produse. In acest interval de timp societatea cunoaște un proces de modernizare la standarde europene, prin achiziționarea de noi utilaje, precum și finalizarea unor importante proiecte de construcție. In anul 2011, SC SOGEM PRODUCTION SRL ocupă locul III în Topul Firmelor de Profil realizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava. In anul 2012, societatea ocupa locul II în cadrul aceluiași Top al Firmelor de profil. Pentru anul 2013, SC SOGEM PRODUCTION SRL își propune să ocupe locul I în Topul firmelor de Profil.

Categoria ”Lemnul aurit”

Titlul a fost acordat firmei ”Saucolemn” din Vama, profilată pe prelucrarea lemnului, producție de panouri stratificate și furnir, ”pentru că a dovedit și în 2012 că lemnul din munții Bucovinei devine aur curat în mâinile pricepute ale celor care știu să îl prețuiască la întreaga valoare”. Firma are în prezent 62 de angajați.

Categoria ”Bun ca pâinea caldă”

Titlul a fost acordat firmelor ”Geana” și ”Aga Pan” din comuna Vama, producători de pâine, ”în principal pentru gesturile caritabile și sprijinul social pe care l-au acordat în 2012 celor ce aveau cu adevărat nevoie de el”.