Serbările Comunei Vama vă așteaptă!

Comuna suceveană Vama va fi în sărbătoare timp de 2 zile, pe 6 și 7 octombrie. Pe stadionul din comună se derulează simultan Zilele Comunei și Festivalul Hribului – ediția a V-a. Manifestarea este organizată de Primăria și Consiliul Local Vama, cu sprijinul unor sponsori și al unor instituții sucevene.

Potrivit precizărilor directorului serbărilor, consilier local Dănuț Costel Gireadă, vămenii au pregătit pentru participanții la eveniment numeroase atracții de toate genurile. Printre primele elemente spectaculoase se numără apariția unor care alegorice. Directorul Gireadă ne-a spus: ” Vor fi două care alegorice, unul purtător al Măriei Sale Hribul, regele festivalului, care este firesc să deschidă distracția, dar și un car cu tematică istorică în care se vor afla Ștefan cel Mare și suita de oșteni, care vor arăta exact ca în vechime, cu armuri și scuturi cu tot. Dar nu este singura bucurie pe care o oferim publicului. Pentru că este un festival dedicat ciupercilor, mai ales hribului, sigur că vor putea fi degustate zeci de preparate din ciuperci, care de care mai gustoase”.

În afara concursurilor și expozițiilor culinare, participanții la serbările vămene se vor mai putea delecta cu spectacole de muzică și dansuri de genuri diferite, susținute de formații și artiști foarte apreciați în zonă. Printre aceștia se numără Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, Alexandru Recolciuc, Călin Brăteanu, Ansamblul ”Cetina” din Vama, Cornel Simionescu și trupa ”Maeștrii Sufletului”, precum și multe alte ansambluri și interpreți din județele Maramureș, Bistrița și Suceava și din București.

Momentele artistice vor fi completate și cu o scenetă intitulată ”Eurociobanul din Sălătruc”, în interpretarea lui Cornel Constantin Simionescu.

Dacă prima seară a serbărilor vămene se va încheia în stil popular cu un uriaș foc de tabără, pentru ultima noapte de distracție organizatorii au pregătit un final ce se dorește apoteotic, cu 14 minute de foc de artificii.

Directorul serbărilor de la Vama a ținut să mai precizeze că, deși tot ce s-a pregătit pentru eveniment este destul de costisitor, nici un leu nu va fi cheltuit pentru distracție de la bugetul local. ”Totul se face din sponsorizări, cu bunăvoința unor mari agenți economici și chiar cu sprijinul unor persoane fizice. Ca persoană fizică ne-a ajutat și un consilierul județean și mulți alți oameni sufletiști care au înțeles că este greu să ducem o tradiție frumoasă mai departe cu bani puțini, dar nu putem să renunțăm numai pentru că este criză”, a spus domnul Gireadă. (DN)